Verkoopbegeleiding

Belangrijke beslissingen bij het verkopen van uw huis

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. Ik ben betrokken, denk met u mee en geef een passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten.

Van advisering bij het bepalen van de juiste vraagprijs tot en met de oplevering na verkoop. U krijgt wat u kiest en betaalt alleen voor wat u krijgt. Zo verwerk ik uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht, was het maar zo eenvoudig. Zeker in deze tijd vergt de verkoop van een woning een deskundige aanpak en een juiste waardebepaling. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode, maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt kom ik tot een realistische vraagprijs waar u profijt van heeft. In die vraagprijs worden zaken als servicekosten, erfpacht, energielabel, technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning meegewogen. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld.

Van promotieplan naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goed promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maakt u uiteindelijk de keuze. Welke woningsites we naast Vbo.nl, Funda.nl, Huislijn.nl en Jaap.nl opnemen in het plan is in overleg. Ik beschik namelijk over de mogelijkheid om uw huis breed door te koppelen naar diverse woningsites.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoopklaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar ik kan ook een echte metamorfose verzorgen via een professionele stylingadviseur. Ook hier, aan u de keuze.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. Ik beantwoord technische vragen en verstrek extra informatie namens u. Dat werkt vaak beter omdat een makelaar objectiever naar de woning kijkt. Bovendien voelt een ervaren makelaar beter aan hoe serieus de interesse daadwerkelijk is.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat vanzelfsprekend met u besproken. De biedingsstrategie is al uitvoerig met u doorgesproken. Ik weet precies binnen welke marges ik moet opereren om tot het beste eindbod te komen.

Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. De koopovereenkomst wordt opgesteld met daarin de verkoopprijs, leveringsdatum en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte worden opgenomen.

Uiteindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris nadat de koper het huis heeft geïnspecteerd. U hebt ook deze akte al uitvoerig met mij doorgenomen. Nu is het een kwestie van handtekeningen plaatsen. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek.

Laatste nieuws