Aankoopbegeleiding

Droomhuis gezien? Neem mij als aankoopmakelaar mee!

Wanneer u een huis wilt kopen, adviseer ik u om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen uw belang bij het aankopen van een woning.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing die u maar een paar keer in uw leven maakt. Ik ben betrokken, denk met u mee en geef u een passend advies. Van Tongeren Makelaardij kan een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren) of kan u volledig van dienst zijn door u het gehele traject te begeleiden.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl u bekijkt of het huis aan uw wensen voldoet, kijk ik alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Soms zal ik u adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als dit het huis van uw dromen is, dan graaf ik nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplannen, het energielabel en milieuaspecten? Ik weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast informeer ik u over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. Ik kan u daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weet ik in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Uw eindbod is geaccepteerd en de koopovereenkomst kan getekend worden, maar niet voordat ik deze grondig heb doorgenomen!

Overdracht bij de notaris

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de leveringsakte bij een notaris. De notaris schrijft u bij het Kadaster als nieuwe eigenaar in. Champagne! De sleutels zijn voor u.

Laatste nieuws