Voucher voor gratis woningscan bij Van Tongeren Makelaardij

Van Tongeren Makelaardij hecht waarde aan de veiligheid van uw woning. Tot 12 december 2017 krijgen kopers een woningscan-voucher. Met deze voucher kunnen zij tot 12 juni 2018 aankloppen bij een erkend PKVW-bedrijf. Deze doet dan een gratis scan van de woning op het gebied van beveiliging en organisatorische maatregelen tegen inbraak, volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het is bedoeld voor woningen van voor 1999 zonder Politiekeurmerk en met slecht hang-en-sluitwerk.

Voordelen

Het is een gratis dienstverlening met als doel het bewustmaken van kopers en het uiteindelijk veiliger maken van Noord-Holland. Tijdens de donkere dagen van 2017 wordt hiermee ook extra aandacht voor veilig wonen gegenereerd. Normaliter neemt het aantal woninginbraken toe zodra het donkerder wordt. Het Politiekeurmerk verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk.

Aankoop

Een goed moment om aan het vernieuwen van sloten te denken is bij de aankoop van een nieuwe woning. Op dat moment zijn mensen meer vatbaar voor informatie over aanpassingen aan hun nieuwe thuis: ze denken bijvoorbeeld na over verbouwen en klussen. Als de deuren en ramen toch opnieuw geschilderd moeten worden, dan is dat een geschikt moment om ook oude sloten te vervangen.

Initiatief

Aan de actie Inbraakveilige koopwoning doen ruim dertig makelaars binnen de provincie Noord-Holland en veertien PKVW-bedrijven mee. Deze actie is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de drie brancheorganisaties voor makelaars en taxateurs; VBO Makelaar, NVM en Vastgoed Pro.